januari 26, 2017

Burnout traject / behandeling

Burn-out is beroepsziekte nummer 1 in Nederland

Noch de werknemer, noch de werkgever zijn gebaat bij een langdurig traject. Een werknemer wil graag snel herstellen en de werkgever ziet zijn werknemer liefst zo spoedig mogelijk terug. De voortzetting van de onderneming kan door een burn-out bij een medewerker gevaar lopen. Als ondernemer neem je veel risico's, investeer je veel en heb je vele verantwoordelijkheden naar derden. Wij houden maximaal rekening met de werknemer, de werkgever en uw bedrijf. Een burn-out treft niet enkel die ene werknemer! Naast de besparing van een enorm leed kunnen onze master burn-out coaches met onze unieke formule ruim 60% op de totale kosten besparen in relatie tot het huidige systeem!

Verschijnselen zijn grofweg onder te verdelen in mentale klachten, zoals concentratieverlies, emotioneel labiel, vergeetachtigheid en minder goed sociaal en in het werk functioneren. Daarnaast zijn er vaak fysieke klachten, zoals slaapgebrek, moeheid, het ontbreken aan energie, hoofdpijn, nekklachten, futloos en ander lichamelijk ongemak.

Volledig herstel in 12 weken kan écht!

Waarom herstellen teveel mensen onvoldoende van hun burn-out? Dit gaat al fout bij de diagnose en dien ten gevolge de manier van herstel aanpak. Het gaat niet om de batterij die moet worden opgeladen. Deze batterij moet simpelweg worden vervangen. Ieder burn-out is anders en wij gaan dan ook met iedere burn-out anders om. Wij passen alle nodige interventies toe die hiervoor nodig zijn, maatwerk.

Voortgang monitoren - Na afloop van elke periode vinden er metingen plaats om de voortgang te monitoren.

Wij draaien het om

 • lange wachttijden - geen wachttijden
 • gemiddeld 242 dagen - 90 dagen
 • hoge kosten - lage kosten
 • burn-out als bijzaak - kern activiteit
 • zinloos doorbehandelen - zwartverzuim wordt herkend
 • lage intensiteit- hoge intensiteit
 • eenzijdige aanpak - multidisciplinaire aanpak
 • breed inzetbaar - specialisatie
 • zelden volledig hersteld - volledig hersteld

Wat maakt onze aanpak anders en onderscheidend?

 • iedere burn-out geniet bij ons een unieke aanpak
 • onze burn-out specialisten zijn M-BOC gecertificeerd (Master Burn-Out Coach)
 • wij starten met een (optiomeel zeer uitgebreide HighTech) nul meting
 • wij bieden een consistente kwaliteit
 • uw werknemer is doorgaans na maximaal 12 weken volledig hersteld
 • nazorg is met ons behandelplan zelden nodig

Bij ons staat burn-out centraal!

Waar sta je nu

Nadat u ons benaderd heeft zal een van onze specialisten worden ingeschakeld. Hij of zij zal met u kennis komen maken en indien de klik daar is meteen aan de slag gaan. Is de klik er niet met de door ons ingeschakelde specialist, regelen wij direct een andere specialist. Naast een uitgebreide intake krijgt iedereen in de eerste week bij ons een (optioneel zeer uitgebreide Hightech) nul meting. De Body Mind Check-up genaamd, als eerste stap in het verbeter- en veranderproces. De Body Mind Check-up brengt de huidige lichamelijke, emotionele, mentale en sociale situatie van de cliënt in kaart. Dit wordt gedaan met behulp van neurofeedback, en biofeedbackapparatuur, gevalideerde psychologische- en burn-out testen, energie doormetingen en motorfitnesstesten. De BMC als nulmeting zorgt er voor dat er gegevens van de beginsituatie zijn, zodat er na het doorvoeren van verbeteringen/veranderingen een vergelijking gemaakt kan worden. Meer info

behandelplan bms check

We gaan ruimte maken om jouw batterij te vervangen

Zie het als het vervangen van een kapotte chip. Opladen van de oude batterij is niet de oplossing. Terugval loert hierbij om de hoek. Wij vervangen jou batterij en beginnen met het kijken naar hoe jij nu in het leven staat. Hoe is het gesteld met jouw nachtrust? Wat eet jij en met welke regelmaat? Hoe is het gesteld met jouw ontspanning? Hoe is het gesteld met jouw fysieke gesteldheid en nog veel meer.

Wie ben jij, en voor je omgeving

Dit is een onderzoek ten behoeve van het persoonlijke herstelprogramma. Jouw persoonlijke privé en werksituatie brengen wij in kaart. Wie ben jij werkelijk, wat geeft jouw energie en wat kost jou energie.  Niet enkel jij zelf maar ook jouw omgeving speelt hierbij een belangrijke rol in het goed herstellen uit je burn-out. Diverse onderzoeken en testen worden gebruikt om te achterhalen wie jij echt bent. Wij brengen alles zo goed mogelijk in kaart om een zo correct mogelijk beeld te vormen van jouw leven waarbij het verbeterproces zichtbaar wordt.

Krachtige aanpak

Zodra je zowel geestelijk als lichamelijk voldoende bent uitgerust, is het tijd om nieuwe vaardigheden en technieken te leren waarbij wij je optimaal ondersteunen en begeleiden. Hierbij leer je uit je burnout te komen en zeker zo belangrijk, te voorkomen dat er in de toekomst weer een burnout zal optreden. Denk hierbij aan het leren luisteren naar je lichaam en je gevoel en bijvoorbeeld nee (kunnen) zeggen. Ook is hierbij je zelfvertrouwen en hoe jij jezelf ziet van wezenlijk belang. Aan de hand van stress reducerende oefeningen & handvatten gaan wij je hierbij verder helpen.

Naast het persoonlijk begeleiden van jouw burn-out zet de coach/regisseur echt alles in wat nodig is. Wij zijn een groep multidisciplinaire specialisten en zetten elkaar waar nodig in op wat bij jou past. Dat kan zijn: NLP, mindfulness, RET, osteopathie, hypnotherapie, energetische behandeling, reading, maar ook communicatietrainingen, budgetcoaching, personal styling, enz, enz... behoren tot de mogelijk in te zetten tools.

Tot slot gaan wij samen met jou mee naar de pijnplek die er bijna altijd is. Dit kan zijn een goede vriend, familie of je werkgever/collega. Om de re-integratie goed te doorlopen is duidelijkheid van de situatie op het werk in onze ogen noodzakelijk. Wij gaan dan ook altijd mee naar de werkplek om samen met jou een toelichting te geven op de nieuwe jij.

Het resultaat

Een volledig herstel en weer helemaal topfit het leven, werk en meer aankunnen.

Ons aanbod

Burnout behandeling - All-In traject (ongeacht de duur)

 • onbeperkt contact & sessies of op uurbasis
 • alle nodige bijzondere hulp zoals hierboven beschreven
 • alles wat nog meer nodig mocht zijn ten behoeve van de cliënt
 • contact met de werkgever & verslag uitbrengen
 • onze scherpe tarieven worden geoffreerd en zijn gebaseerd op vooruit betaling en dienen voor aanvang te zijn voldaan


» Verzuimabonnement is eigenlijk gebakken lucht

ONS BURNOUT TEAM STAAT VOOR U KLAAR

burnout

BurnoutCoachen is onderdeel van de VitaliteitsGroep

Contactformulier

Burnout Coachen
Scroll Up