januari 26, 2017

Burnout traject / behandeling

Burn-out is beroepsziekte nummer 1 in Nederland

Een werknemer wil graag snel herstellen en de werkgever ziet zijn werknemer liefst zo spoedig mogelijk terug. De voortzetting van de onderneming kan door een burnout bij een medewerker gevaar lopen. Als ondernemer neem je veel risico’s, investeer je veel en heb je vele verantwoordelijkheden naar derden. Wij houden maximaal rekening met de werknemer, de werkgever en uw bedrijf. Een burn-out treft niet enkel die ene werknemer! Noch de werknemer, noch de werkgever zijn gebaat bij een langdurig traject. Daarnaast kunnen wij met onze aanpak ruim 60% op de totale kosten besparen !!!

– – – Volledige werkhervatting in 6 tot maximaal 12 weken kan echt! – – –

Wij zijn gespecialiseerd in een snelle en efficiënte aanpak bij burn-out. Met onze eigentijdse no-nonsense aanpak, streven wij bij burn-out een volledig herstel in maximaal 90 dagen na. Is er binnen uw organisatie sprake van een burn-out, dan kan een vrijblijvend oriënterend intake gesprek bij u aan tafel doorgaans binnen een dag plaatsvinden. Indien wij tot overeenstemming komen gaan wij ook meteen aan de slag.

Cliënten doorlopen een intensief en uitgebalanceerd programma, afgestemd op de individuele problemen. Het voornaamste doel is het activeren en in balans brengen van het lichaam, de geest en de gedachten. Hierdoor kan uw medewerker bij herstel direct het dagelijkse leven oppakken en weer snel re-integreren op de werkvloer.

Ons exclusieve 5 stappen traject “in het kort samengevat”

Kennismaking

Nadat u ons heeft benaderd zal een van onze specialisten (coach/therapeut) worden ingeschakeld. Hij of zij zal met u kennis komen maken en indien de klik daar is meteen aan de slag gaan. Is de klik er niet of hebben wij een verkeerde inschatting gemaakt met de door ons ingeschakelde specialist, regelen wij direct een andere coach.

Het traject

Bij ons staat jouw burnout centraal en niet 1 type behandeling!

Er zijn enorm veel behandelingen, therapieën, methodieken die claimen dat ze een rol kunnen spelen bij het herstel na burnout. Toch herstelt 1 op de 4 onvoldoende. Dat betekent dat er geen standaardmedicijn bestaat. Wij doen het anders. Wij gaan eerst de oorzaken in kaart brengen en voeren pas daarna die interventies uit die daarbij aansluiten. Onze visie is dat elke burnout uniek is en het herstel maatwerk. Ontdek onze 5 stappen:

(1) Meten waar je staat

We beginnen met een test, die wetenschappelijk geaccepteerd is, niet een populair vragenlijstje. De uitslag schept voor alle betrokken partijen duidelijkheid. We herhalen de test om de voortgang van het herstel goed te kunnen monitoren. Dat geeft vertrouwen dat je op de goede weg bent. Meten is weten, dat is een principe wat we graag toepassen.

2) Terug naar de schoolbank

De theorie van o.a. Hans Selye, Christina Maslach, Carl Jung, Simon Sinek, Christina Van der Feltz, Ap Dijksterhuis, Albert Ellis en Esther Hicks hebben we ondergebracht in een eenvoudig werkmodel. We concentreren ons daarna op het opladen van de batterij: hoe slaap je goed, wat is pure ontspanning, de juiste voeding en passende vormen van beweging plus hoe kun je bv stoppen met piekeren?

(3) Analyse van je werk en alles daaromheen

Niet alleen werk en werkomgeving worden grondig in kaart gebracht, maar ook je prive-situatie, je familie en je leefstijl. Die omgeving leveren energiegevers en energievreters, wat is de balans? Wie denk je dat je qua persoonstype bent en wie ben je werkelijk? Hoe ga je nu om met gebeurtenissen en situaties? Het verbeterpotentieel wordt zichtbaar.

(4) Die interventies doen, die bij jou passen

Alle interventies hebben wij verzameld door jaren research. Een aantal interventies voeren we zelf uit, we maken tevens gebruik van een uitgebreid netwerk van experts. Dat bestaat uit NLP, mindfulness, RET, fitness & sportgeneeskunde, voeding & orthomoleculaire therapie, fysio- en manuele therapie, osteopathie, hypnotherapie, neurofeedback, slaaptherapie, ontspanningsleer, persoonlijkheidsanalyse, communicatietrainingen, budgetcoach, werkplekorganizer, emotietherapie, systemisch- en energetisch werken………en er is nog veel meer!

(5) Als mens sterker worden en slimmer werken

De reintegratie kan beginnen. We plannen gesprekken met de leidinggevende en/of collega’s. Immers iedereen gaat merken dat de persoon is veranderd en wat betekent dat voor hen? Het doel is 100% topfit aan het werk en we gaan door tot we dat hebben bereikt. Onze aanpak is gebaseerd op het onderzoek naar de effecten van herstelprogramma’s die sinds 2006 worden gedaan. Wij hanteren de richtlijn bij overspanning of burnout (LESA 2011/NVAB).

Wat maakt onze “bewezen” aanpak anders en onderscheidend?

  1. Wij hebben ons volledig gespecialiseerd in burnout en overspanning en doen niets anders.
  2. Ons 5 stappen-programma is uniek.
  3. Een vrijblijvend intakegesprek wordt doorgaans binnen 24 uur gepland, er is geen wachttijd.
  4. We hebben jaren in het bedrijfsleven gewerkt en spreken die taal.
  5. We hebben zelf burnout overwonnen, we weten wat je doormaakt.

Rapportage

Na afloop van elke periode vindt er rapportage plaats om de voortgang te monitoren.


Ons aanbod

Burnout behandeling – All-In traject (ongeacht de duur)

 • Onbeperkt contact & sessies
 • Alle nodige bijzondere hulp zoals hierboven beschreven
 • Alles wat nog meer nodig mocht zijn ten behoeve van de cliënt
 • Contact met de werkgever & verslag uitbrengen

In sommige situaties kan er een behoefte bestaan voor een intensiever natraject. Dit komt echter niet vaak voor!

Hightech metingen

 • Deze zijn inclusief
 • Wij maken een nulmeting, de Body Mind Check-up genaamd, als eerste stap in het verbeter- en veranderproces. De Body Mind Check-up brengt de huidige lichamelijke, emotionele, mentale en sociale situatie van de cliënt in kaart. Dit wordt gedaan met behulp van neurofeedback, en biofeedbackapparatuur, gevalideerde psychologische- en burnout testen, energie doormetingen en motorfitnesstesten. De BMC als nulmeting zorgt er voor dat er gegevens van de beginsituatie zijn, zodat er na het doorvoeren van verbeteringen/veranderingen een vergelijking gemaakt kan worden.
 • Meer info

Onze tarieven zijn gebaseerd op vooruit betaling en dienen voor aanvang te zijn voldaan!


In 2015 bleven werknemers met een burn-out gemiddeld nog 236 dagen thuis, dit was het jaar daarna gemiddeld weer opgelopen naar 242. De kosten voor één burn-out lopen gemiddeld gezien op tot € 60.000. Vaak komen hier kosten van een ontslag extra bovenop.

» Maak uw eigen kostenberekening – (investeren en besparen gratis download)
» Verzuimabonnement is eigenlijk gebakken lucht

ONS BURNOUT TEAM STAAT VOOR U KLAAR


» NOS nieuwsuur – Verzuim door werkstress kost miljarden – Het is beroepsziekte nummer 1 in Nederland: stress op de werkvloer. Een op de acht werknemers heeft er last van. Werkstress kan ernstige geestelijke en lichamelijke problemen geven, leidt tot verzuim en dus tot hoge kosten voor werkgevers.

Contactformulier

Burnout Coachen
Scroll Up