juni 20, 2017

Jij …en je burn-out

Bemerk je dat je tegen een burn-out aan loopt of heb je een burn-out (of ken je iemand)? Hoe vervelend voor jou en voor je omgeving.

Signalen van een burn-out

Wil je een burn-out (h)erkennen? De eerste signalen van een burn-out zijn: met weerstand naar het werk gaan, minder makkelijk afspraken maken en slecht slapen. Dat laatste komt door het stresshormoon cortisol. Daarnaast ben je sneller ziek en maak je meer ruzie, uit zelfbescherming. In de volgende fase word je minder productief, vergeetachtig en kun je je moeilijk concentreren. In de laatste fase ga je over het randje. Dat gaat gepaard met forse klachten als paniekaanvallen, pijn op de borst, gewrichtsklachten en verminderd zicht. Tussen de eerste en de laatste signalen kan wel vijf a zes jaar verstrijken.

Je zult vast al wel wat informatie hebben ingewonnen.

 • wat is een burn-out, wat doet dat met je
 • waarom je zo veel vergeet
 • hoe het komt dat je zo slecht slaapt
 • hoe lang duurt een burn-out
 • hoe ga ik daar mee om privé en met het werk
 • ga ik mijn baan verliezen door langdurige uitval
 • etc. etc.

Hoe sta jij er zelf in, zie jij een burn-out als een langdurige uitval of wil je zo snel mogelijk van je burn-out af? De meeste mensen die worden geveld door een burn-out zitten met de huidige behandelingen al snel een klein jaar thuis. Een enkeling weet er in een korte termijn mee klaar te zijn. Staat u hiervoor open, dan is met onze hulp deze laatste een garantie!

Maar waarom nu die enorme verschillen?

Het gaat meestal al fout bij de arbo arts en/of HR afdeling en/of bedrijfsarts. Is er eenmaal een burn-out vastgesteld word je doorverwezen naar iemand van de gevestigde orde. Dit zijn doorgaans psychologen met lange wachttijden en overvolle agenda’s. Hier zijn voor jou echter wel risico’s aan verbonden. Val jij onder de catogorie werknemers die een burn-out als een vakantie ziet besef wel dat jouw werkplek dan doorgaans wordt overgenomen door een derde en je na een klein jaar veel van de ontwikkelingen binnen de organisatie waar je voor werkt bent misgelopen. Ook ben je, door de minimale begeleiding tijdens je burn-out, nog altijd niet volledig herstelt. Werken zal je dan zeker niet gemakkelijk afgaan. Stel jezelf gerust de vraag of ze nog wel op jou zitten te wachten als je terug komt.

Hou je van jezelf?

Wil je graag snel herstellen en krachtiger terug komen uit je burn-out? Dan ben jij bij ons aan het juiste adres. Re-integratie start bij ons bij gemiddeld 8 weken. Onze coaches en therapeuten werken volgens andere eigentijdse protocollen. Wij hebben geen wachttijden en gaan ook meteen aan de slag. Na 90 dagen ben je dan ook weer volledig herstelt terug op je werkplek en sterker dan ooit tevoren.

Maar ook zijn wij er voor jou indien je gewoon vast loopt met jezelf, wat de reden ook mag zijn. Meer informatie hierover kun je hier vinden. Yust love yourselve

Wat biedt coachen jou nog meer

 • nieuwe en verhelderende perspectieven op uitdagingen en mogelijkheden.
 • nieuwe manieren van denken en beslissen.
 • samenwerken en effectiviteit.
 • zelfvertrouwen om de ambities in werk en privéleven ook daadwerkelijk waar te maken.

Onze krachtige aanpak biedt nieuwe perspectieven

 • groeimogelijkheden
 • carrière kansen
 • respect
 • zelden ontslag na terugkomst

Onze aanpak bij uw burn-out

1e periode - erkenning rust

Je burnout is een feit. Dit zal je moeten gaan inzien en accepteren. Het lichaam en de geest hebben nu voornamelijk rust nodig. Op je werk en privé zal je zoveel mogelijk of geheel worden ontheven van taken en verantwoordelijkheden. Het nemen van deze maximale rust zal zeker al wat met je doen.

De behandelaar kan besluiten (evt. extern) BSR "Body Stress Release", hypnose of iets anders toe te passen om maximale rust te kunnen geven aan het lichaam & geest. Wat nodig is om zo snel mogelijk verder te kunnen in het traject zal zeker niet uit de weg worden gegaan.

2e periode - herstel & leren van vaardigheden

Zodra je zowel geestelijk als lichamelijk voldoende bent uitgerust, is het tijd om nieuwe vaardigheden en technieken te leren waarbij wij je optimaal ondersteunen en begeleiden. Er zullen 1 tot 3 sessies per week zijn waarbij u intensief wordt begeleid naar herstel. Je leert hierbij uit je burnout te komen en zeker zo belangrijk, te voorkomen dat er in de toekomst weer een burnout zal optreden. Denk hierbij aan het leren luisteren naar je lichaam en je gevoel en bijvoorbeeld nee (kunnen) zeggen. Ook is hierbij je zelfvertrouwen en hoe jij jezelf ziet van wezenlijk belang.

Aan de hand van o.a. stress reducerende oefeningen & handvatten gaan wij je hierbij helpen.

3e periode - werkhervatting & ervaringen

In deze periode zijn we nog deels aan het resetten maar wordt er al wel gestart met (gedeeltelijke) werkhervatting. Stapsgewijs worden de uren opgebouwd, je wordt ondersteund door ons, door collega’s op de werkvloer en je werkgever. Het werk wordt geëvalueerd en je gaat leren van nieuwe praktijkervaringen. Collegialiteit staat hierbij hoog in het vaandel. Dit alles ter voorkoming dat je terugvalt in oude gedragspatronen. 

4e periode - volledig herstel & eindevaluatie

Op het moment dat je weer volledig aan het werk bent vindt er regelmatig per email of telefoon een evaluatie plaats. Uw zelfherstellend vermogen is door de strakke aanpak en vele handvatten die u heeft gekregen krachtiger dan ooit. De naweeën van uw burn-out kunt u met gemak aan waardoor u weer verder kunt en uw werk/privé leven hier niet meer onder gebukt hoeft te gaan. Indien het nodig blijkt te zijn vinden er alsnog enkele sessies plaats. Tot slot hebben wij na ongeveer drie maanden een eind evaluatie.

Hoe nu verder

Jouw werkgever zal ons wellicht nog niet kennen en vertrouwen op de doorverwijzing van de HR afdeling, de arbodienst of bedrijfsarts. Zij hebben echter geen belang bij de hoge kosten van jouw werkgever. Dat hierdoor een herstel extra lang duurt is wel het ultieme bewijs hiervan. De werkgever gaat ervan uit dat hij goed wordt geadviseerd echter nu is er BurnoutCoachen. Wij doen ons uiterste best ons bedrijf bij alle partijen onder de aandacht te brengen echter blijft gelden: de keuze is aan jouw werkgever! Wij nemen graag contact op met jouw werkgever om de mogelijkheden die wij bieden te bespreken. Laat het ons weten!

Bel ons op: 076-2030037 of vul het onderstaande formulier in.


Burnout Coachen
Scroll Up