Een op de vier leraren in het basisonderwijs heeft een burn-out (gehad).

Leraren

Leraren in het basisonderwijs gaan staken voor meer salaris en een lagere werkdruk. Leraar Thijs Roovers van de belangengroep ‘PO in Actie’ heeft dat aangekondigd in het programma Jinek op NPO1. Op 27 juni blijven de schooldeuren het eerste uur dicht. ‘s Middags is het de bedoeling dat minimaal twee vertegenwoordigers per school naar Den Haag komen om daar een petitie te overhandigen.

Samen met presentatrice Sophie Hilbrand, die als moeder van kinderen van 5 en 7 de actie ondersteunt, vertelde Roovers in Jinek over de plannen. Volgens Roovers zijn de scholieren de dupe als er te weinig leerkrachten zijn. De leraren voeren al een tijd actie, maar vinden dat er niet naar hun waarschuwingen en argumenten is geluisterd.

Hilbrand vindt dat de leraren van haar kinderen zo weinig betaald krijgen, dat je het uitbuiting zou kunnen noemen. Ze wijst erop dat onder leraren het vaakst een burn-out ontstaat.
Een op de vier leraren in het basisonderwijs heeft een burn-out (gehad). Leraren gaan vaak uit idealisme door met werken, ook al kunnen ze niet meer, zei Hilbrand. Ze verwijten staatssecretaris Dekker ook dat hij vindt dat leraren op middelbare scholen meer mogen verdienen dan hun collega’s op de basisschool. Ze zullen de 27e dan ook geen petitie aanbieden aan Dekker, maar aan demissionair premier Rutte.» Lees het hele nieuwsbericht

Burnout Coachen
Scroll Up