Roel van Heel

Coach ¦ Burnout/Stress Coach & Trainergecertificeerd

Mensen die hooggevoelig zijn hebben zintuigen die extra scherp zijn afgesteld. Ze krijgen letterlijk meer informatie binnen dan iemand die niet hooggevoelig is. Ze zijn in staat om zowel verbaal als non-verbaal meer informatie te filteren uit een gesprek. Ze zijn dus in feite gevoeliger voor zowel positieve als negatieve prikkels uit hun omgeving. Dat maakt hun niet kwetsbaar, maar gewoon gevoeliger voor prikkels van buitenaf.

In het verleden heeft mijn eigen hooggevoeligheid zeker enorme uitdagingen gekend. In de maatschappij van vandaag sta je vrijwel constant onder druk, je moet van alles, veel mensen verwachten dingen van je. In het verleden kreeg ik op deze manier vaak het signaal dat hooggevoeligheid een zwakte was en dat het er niet mocht zijn. In de lange zoektocht die in mijn jeugd begon om daar mijn weg in te vinden heb ik veel geleerd. Gevoelig zijn is juist een kracht, iets wat jou als sensitief medewerker op de werkvloer juist kan onderscheiden van de rest. Ik ben gaan inzien dat een sensitieve medewerker juist een meerwaarde heeft, doordat hij met zijn scherpe zintuigen beter complexe problemen kan oplossen, kritisch kan nadenken, naast verbale signalen met zijn empathische gaven ook non-verbale signalen kan oppikken. Ik heb jarenlang in de consultancy wereld gewerkt, en daar ontdekt dat mijn sensitieve gaven mij op deze manier bijzonder en uniek maken. Ik heb geleerd en gezien dat grote leiders in de zakenwereld vaak juist sensitief zijn doordat ze met hun gaven hun team goed kunnen inspireren en motiveren. Sindsdien heb ik er mijn missie van gemaakt om zoveel mogelijk mensen te laten inzien dat een sensitief medewerker niet kwetsbaar is, maar juist een enorme toegevoegde waarde kan bieden.

Samen met mijn vrouw Sandra heb ik twee kinderen, een zoon en een dochter. Ze zijn allebei hooggevoelig, maar allebei ook op een andere manier. Ik begeleid mijn kinderen al vanaf het moment dat ze 4 jaar waren. Ze weten allebei inmiddels behoorlijk veel van het onderwerp af en ook hoe ze ermee moeten omgaan. Het is zo geweldig om te zien dat ze nu veel meer weten dan dat de gemiddelde volwassene weet over dit onderwerp. Mijn kinderen zijn en blijven voor mij een grote inspiratiebron. Naast mijn werk als burn-out coach begeleid ik ook gezinnen om dezelfde rust en harmonie te bereiken in hun eigen gezin.

Mijn klanten typeren mij als iemand die heel rustig en open kan praten over complexe onderwerpen. Ik deel mijn persoonlijke ervaringen en confronteer je met zaken waarover je diep gaat nadenken. Ik ben heel betrokken bij mijn klanten en creëer een vertrouwensband, iets wat voor mij heel belangrijk is. Met mijn sensitieve gaven voel ik heel goed aan wat mijn klant nodig heeft en stel ik hem de juiste vragen. Ik geef naast verschillende inzichten ook praktische oefeningen mee waardoor jij meer in je kracht gaat staan.

Tijdens een burn-out is het belangrijk dat je eens goed gaat kijken naar hoe jij je leven hebt ingericht en waar de echte oorzaak vandaan komt waardoor jij in deze burn-out bent terecht gekomen. Ik help je om jezelf een nieuwe levensstijl aan te meten. Dat doe ik samen met mijn vrouw Sandra. Sandra helpt je als ontspanningscoach om de rust en ontspanning weer terug te vinden en om dit te verankeren in je nieuwe levensstijl. Ik help je om je mindset te veranderen en om anders tegen je omgeving aan te kijken waardoor je weer in je kracht staat en kan gaan stralen.

Daarnaast helpt Roel kinderen, pubers, ouders, volwassenen en professionals om op een andere manier met stress om te gaan. Dat doet hij door ze te helpen te ontspannen door middel van voldoende rust, beter slapen, anders opstaan, maar ook met andere voeding. Hij leer ze met eenvoudige oefeningen om beter bij zichzelf te blijven, waarna ik actief aan de slag kan om hun mindset te veranderen.

Extra expertises naast coachen zijn:

  • HSP – Hooggevoeligheid
  • Beelddenken
Roel van Heel
Basielhof 65
Oosterhout 4907 AH
Nederland