Je huis isoleren is nuttig

Blogthemamaand: Isolatie

Blogschrijfster: Lidy Geerts


In isolatie in je huis zitten omdat je verkouden bent of misschien met corona besmet bent is ook nuttig.


Jezelf van de buitenwereld isoleren omdat je bang bent of niet meer naar buiten durft is niet nuttig.


Ik kan het wel begrijpen en inzien waarom mensen binnen blijven met de gordijnen dicht. Leven in de schemering van het bestaan. Binnen is het veiliger dan buiten. Binnen weet je hoe het gaat, wat je verwachten kunt en heb je “grip” op je leven.

Leven met de gordijnen dicht voelt veilig.


Maar kun je het nog leven noemen? Of is het over-leven?

En dat is nog alleen maar de invloed van het virus. Hoe zit het als je opgebrand (burn-out) bent? Dan voelt sowieso niets meer veilig. Verstoppen is een oer-reactie. Je hoofd tolt en je wilt alleen maar rust en stilte. Het liefste slaap je de hele dag. Als je slaapt voel je niks en hoef je niks. En als je dan toch wakker bent is alles te veel. Daarom hou je de gordijnen dicht, want wat je niet ziet daar hoef je niks mee.

Moe zijn, gedachten die maar blijven komen, piekeren, soms niet kunnen slapen, geen zin in eten. Hoofdpijn, nek en schouderpijn, misschien wel hartkloppingen. Je gaat naar de huisarts die geen lichamelijke oorzaak kan vinden. Je krijgt het advies mee om rustig aan te doen en het de tijd geven.


Daar zit je dan opgesloten in je schemerige huis, jezelf vrijwillig in isolement gezet.

Gezin, vrienden en familie willen je graag helpen en hebben soms goede en soms minder goede adviezen. Zonder hulp is het een lange en soms eenzame weg om uit het dal te komen.

Waar je behoefte aan hebt is iemand die jou verteld wat te doen. Iemand die jou helpt te vinden waardoor het weer beter gaat. Jou stimuleert om in beweging te komen. Letterlijk in beweging.

  • Rust is niet stil op de bank zitten.
  • Rust krijg je door leuke dingen te gaan doen.
  • Vermoeidheid gaat niet weg door slapen.
  • Vermoeidheid gaat weg door dingen te doen waar je energie van krijgt.
  • Piekeren stopt niet omdat jij het wil.
  • Piekeren wordt minder of stopt als je er anders mee om leert gaan.


Samen met iemand aan de slag om te ontdekken wat jij nodig hebt. Wat jou weer in beweging brengt. Wie jou helpt jouw glimlach terug te vinden.

Samen, niet meer in isolement.
Samen is niet alleen.

Lidy geerts

Lidy haar missie is om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen gelukkiger worden. Coachen is haar passie en levenslust. Lidy coacht zoals ze zelf gecoacht had willen worden toen ze dat nodig had. Lidy laat zich niet tegenhouden door negativiteit. Ze gelooft in overvloed, er is voor iedereen genoeg in de wereld. Lidy heeft al veel mensen mogen helpen een betere versie van zichzelf te worden.


Coach: Lidy Geerts - regio Dongen