Stop isolatie – bel / app elkaar!

Blogthemamaand: Isolatie

Blogschrijfster: Monique Harthoorn


Het coronavirus en isolatie gaan hand in hand.

Ouderen onder ons komen ongewild in een isolement. Mogelijke patiënten zijn thuis in isolatie.

Scholen sluiten en horeca is dicht. De bevolking wordt opgeroepen niet samen te komen. Er wordt gehamsterd. Sommige van ons zitten al in een isolement vanwege stress, een burn-out, en zakken nog dieper weg. Anderen kruipen weg onder een dekentje.


De vraag is of dit het antwoord is op wat er NU aan de hand is. In deze geïsoleerde tijden roep ik een ieder op contact te leggen per telefoon en/of app met een ander. Even een stem te horen, samen te zijn ook al is het digitaal. Ik weet niet hoe het met jullie is maar ook ik voel de angst, wanhoop. Hoe hier mee om te gaan. Naast, wat kan ik doen. Juist door met elkaar in gesprek te blijven, opbeurende woorden, zomaar een gesprekje kunnen we de samenleving uit een isolement houden en een hart onder de riem steken.


Eén belletje naar een ander is al zo waardevol en kan gevoel van zorg, angst en eenzaamheid opheffen.

Wie ga jij bellen:

Goed initiatief in Italië waar bewoners spontaan vanuit hun huizen met elkaar zingen. Laten we als Nederlanders creatief zijn en elkaar bijstaan!

Positieve en doortastende coach die de verbinding legt met de natuur. Luisterend oor en klankbord voor kleinere en grote stress ervaringen die het leven kan brengen. Coach & Natuur helpt je om je eigen kracht te vinden en vanuit de schaduw weer in de zon te stappen.


Coach: Monique Harthoorn - regio Amsterdam