Begin je dag goed

Hoe begin je de dag positief?

Een goed begin is het halve werk. Hoe zorg je nou voor een goed begin van de dag? Met deze tips begin jij je dag gegarandeerd positief. Daar worden we blij van toch?

1. Sta meteen op als de wekker gaat

Meteen een lastige, dat weten we. Toch kun je beter meteen opstaan als de wekker gaat. Als je blijft snoozen kom je in tijdnood en dat levert stress op. Niet zo fijn als je dag eigenlijk nog niet eens begonnen is. Meteen opstaan dus!

2. Begin de dag met vrolijke muziek

Uit onderzoek van verschillende psychologen blijkt dat je stemming positiever is als je vrolijke muziek luistert (klinkt logisch toch?). Maak dus een vrolijke lijst op Spotify en begin de dag met een muziekje.

3. Frisse lucht

Hiervoor hoef je niet per se meteen naar buiten voor een wandeling, hoe fijn dat ook is. Je kunt ook het raam even wagenwijd openzetten of ontbijten op het balkon. Frisse lucht maakt je echt vrolijker.

4. Begin de dag met iets leuks

Sport jij het liefst in de ochtend? Lees je graag? Of is elk ontbijt voor jou een feestje? Begin daar je dag mee. Zodra de wekker gaat, weet je dat je iets leuks mag gaan doen. Yes! Daar worden we blij van.

5. Neem genoeg tijd

Heb jij ’s ochtends slechts een half uur om te douchen, ontbijten, aan te kleden, tanden te poetsen, een momentje voor jezelf te nemen en de deur uit te gaan? Daar zou ik ook chagrijnig van worden! Neem de tijd. Weinig tijd betekent stress en dat willen we niet. Trek genoeg tijd uit om rustig wakker te worden en je dag positief te beginnen.