Drie maanden maken het verschil!

Door coach: Lidy Geerts

Bijna 3 maanden geleden kwam ze voor het eerst bij mij. Uitgeput, down, geen perspectief, nergens zin in. Opgebrand oftewel burn-out. En maar blijven lachen. Ze kwam bij mij via de vitaiteitsgroep.

Haar werkgever, bedrijfsarts en de verzekeraar gaven haar de kans om samen met een coach, in dit geval ik, in 3 maanden volledig terug op de werkvoer te staan.
Ze was al een paar maanden aan het modderen, dan weer werken, bleek toch te veel, dan weer thuis. Ze heeft verschillende dingen gedaan en geprobeerd. Zoals ze zelf zegt, symptomen bestreden. Van 0 naar 100 in drie maanden. Dat gaat niet zomaar, daar mocht ze wel wat voor doen.

  • Feest want het is al bijna gelukt.
  • Intensieve begeleiding gegeven, gericht op wat zij nodig heeft.
  • Geen standaard programma, wel een stappenplan.
  • Niet denken maar voelen.
  • Ze denkt dat haar lijf rust nodig heeft, blijkt het bij nader onderzoek aandacht te zijn
Lidy geerts

Uitzoeken waar ze energie van krijgt. Tweekracht! Mooie kwaliteiten die ook gelijk bloot leggen wat de oorzaak van haar burn-out is. Iedereen heeft twee kernkrachten, hou je ze in balans dan leef je een fijn leven. Gebruik je de een en de andere niet of te weinig, dan schiet je door. En doorschieten in je ene kracht, proberen balans te houden met je hulpkrachten…. Dan is er geen evenwicht. Dat hield ze achteraf jaren vol. Totdat het niet meer ging ze viel en bleef liggen.

In het begin ruimte voor rust. Noodzakelijk om je batterij weer een beetje op te laden. Uitzoeken wat ze anders kan doen, wat ze nodig heeft. Elke keer als ze dat ontdekt laad haar batterij een beetje meer op. Naar binnen keren, zoeken en voelen waar ze behoefte aan heeft, wat bij haar past! Hoe in te passen in haar leven, blijven voelen. Niet meer met symptomen aan de slag maar de oorzaak aanpakken!  ...ook haar woorden ?

Soms net even over de rand gaan, ervaren en voelen wat het met haar doet. Uitvinden welke overtuigingen haar in de weg staan. Regelmatig vraag ik: wat wil jij? Wat heb jij nodig? Hoe voelt dat? Met vallen en opstaan ontdekken wat haar weg is. Ervaren dat terugvallen erbij hoort en niet erg is, het belangrijkste is dat ze weer opstaat.

Ik ben super trots op haar. Ik vind het heerlijk om met haar aan de slag te zijn.

  • In 3 maanden terug op de werkvloer en zij haar leven terug.
  • In 3 maanden ontdekken wat ze nu anders gaat doen.
  • In 3 maanden een andere meer positieve kijk op zichzelf. Ze is een krachtige vrouw die heel veel in haar mars heeft, meer dan ze zelf beseft.

    Drie maanden maken het verschil!