Mensen zijn druk

Tijd voor een praatje hebben ze niet, hun agenda’s zijn altijd gevuld, afbellen doen ze niet moeilijk over, overwerken moet, en zo vroeg mogelijk beginnen, veel bellen en vooral als de baas in de buurt is, ze zijn goed bezig in hun ogen, en als je vraagt: “Hoe gaat ie?” krijg je een van de volgende reacties:

– Nou, houdt niet over.
– Druk druk druk
– Hou op schei uit!
– Hoe zie ik er uit?
– Wat denk je? DRUK!
– Nu ff niet ….!

Waarom? Waarom niet gewoon eens relaxen, en tijd maken voor een ander? Volgens mij hou je het dan ook langer vol. Of zijn die mensen alleen maar bezig met hun ego. Dus zie mijn hoofdvraag! “Waarom hebben mensen het tegenwoordig zo druk?

Voor de duidelijkheid, ik heb het hier nog alleen maar over een kantoorbaan, ik neem aan dat er (in andere vorm) buiten kantoor ook dit soort scenario’s bestaan. Toch?

Ik vermoed dat het een soort mode is om te zeggen dat je het ‘drukdrukdruk’ hebt en je agenda vol te plempen met dingen die allemaal moeten of leuk zijn.

Ga eens strepen in de agenda en leren om ‘nee’ te zeggen. Het lijkt wel of we bang zijn om iets te missen als we niet overal aan meedoen.