Wachtlijsten bij burn-out, letterlijk en figuurlijk KILLING

Blog: Fons van den Bemd

Wat kan het excuus zijn om mensen met een burn-out te laten wachten op hulp als er meer en zelfs betere opties zijn om te helpen?

Wat maakt dat we vasthouden aan het oude systeem als het nieuwe al is aangekondigd?

Burn-out is geen psychische aandoening heeft de NVAB ( Nederlandse vereniging voor arbeids- en bedrijfsgeneeskunde ) al vastgesteld en daarom worden de Landelijke Afspraken Eerstelijnszorg (LESA) per 1 januari 2019 formeel aangepast. Bij burn-out niet meer door verwijzen naar een psycholoog maar naar een coach of werktrainer.

Burn-out is een aanpassingsstoornis die met behulp van multidisciplinaire coaching sneller en effectiever verholpen kan worden.

Maar ja burn-out wordt niet vergoed door de verzekering en daarom stellen we nu nog diagnoses die wel verzekerd worden. Hierdoor worden mensen onterecht doorgestuurd naar een psycholoog. Er is een tekort aan deskundige psychologen dus ontstaan er wachtlijsten. Wanneer men dan aan de ‘beurt’ is, zorgt de lage intensiteit (3 wekelijks een 50 minuten gesprek) voor een onnodig lang en vaak niet duurzaam herstel.

Wij hebben meer dan 30 specialisten over het land verspreid met meer dan 60 specialismen, die mensen morgen al kunnen gaan helpen met een zeer intensieve aanpak. Deze mensen zijn intrinsiek gemotiveerd om mensen duurzaam te laten herstellen.  Zo word veel leed en kosten bespaart!!

 

WAAROM MENSEN LATEN LIJDEN WANNEER  ZE NÚ GEHOLPEN KUNNEN WORDEN.

 

Wachtlijsten bij burn-out, letterlijk en figuurlijk KILLING

Reminder: Dood door schuld