Het belang van vroegtijdig ingrijpen bij Burnout

anne-corinne boulan

Anne-Corinne Boulan 

Coach bij de VitaliteitsGroep en Psychodynamisch therapeut


Daar zat hij dan, in mijn praktijk, uitgeblust futloos en vol met depressieve gedachten. Hij had zich 3 weken geleden ziek gemeld op het werk omdat hij alleen nog maar kon huilen. Op het werk was het al tijden druk en werd er veel van hem gevraagd. Thuis had hij met verlies en rouw te maken. Alles bij elkaar gaf zijn lijf nu aan dat het niet meer ging. De dokter én bedrijfsarts adviseerde hem voorlopig maar even thuis te blijven. 


Thuis zitten deed hem geen goed. Hij had nauwelijks sociale contacten en het feit dat hij geen energie had zorgde ervoor dat hij de deur niet uit kwam. Hij werd er alleen maar depressiever van, zo erg dat het soms allemaal voor hem niet meer hoefde. 

Was er dan geen begeleiding? Jawel, hij kon voor een paar gesprekken naar de praktijk ondersteuner. Maar voor de definitieve behandeling in de reguliere geneeswijze moest hij op een wachtlijst geplaats worden. De kortste wachtlijst bleek 26 weken te duren! Omdat hij zelf merkte dat het heel slecht met hem ging heeft hij actie ondernomen en met mij contact gezocht. 


Ohh wat kan ik mij dan als therapeut opwinden. Hoe belangrijk is het om mensen zo snel mogelijk te begeleiden op momenten dat ze uit vallen. Sterker nog, hoe kan je voorkomen dat ze uitvallen. Het kost het bedrijf immers ook handenvol geld om werknemer ziek thuis te hebben.


De VitaliteitsGroep is gespecialiseerd in Burnout trajecten. Zij werkt niet met wachtlijsten. Binnen 24 uur is er aan client een coach gekoppeld. Een intensief traject van 3 maanden zorgt voor volledige re-integratie. Voorkom dat een medewerker langdurig uitvalt en handel snel!