take a break

  • even stoppen met doorgaan...
  • stoppen met opeenstapelen van (nieuwe) activiteiten...
  • schrap in de overdaad aan activiteiten...

Blijf je maar, zonder stoppen, doorgaan met alles? Neem je te weinig pauzes tussendoor die niets behelzen; gewoon even helemaal niets doen, geen telefoon in de buurt, even een echt eigen momentje. Dan weet jij eigenlijk al dat het vroeg of laat een keer fout gaat.


Als je nieuwe activiteiten erbij krijgt in je al drukke bestaan, betekent dit dat je ook afscheid zal moeten gaan nemen van een of meerdere al bestaande activiteiten. Er zitten maar 24 uur in een dag waarin je ook nog eens de nodige pauzes nodig hebt!


Is er simpelweg geen ruimte meer in je agenda voor nieuwe activiteiten, dan heb je hoogstwaarschijnlijk ook geen ruimte meer voor die belangrijke pauzes. De enige optie die je nog hebt is het schrappen van een of meerdere bestaande activiteiten. Doe je dit niet dan loop je jezelf voorbij: Je zal vroeg of laat omvallen.


We zien vandaag de dag dat we eigenlijk leven in een curling maatschappij. Voor onze kinderen vegen we simpelweg de paden schoon. Letterlijk op je bek vallen (fouten maken) en daar weer van leren is er niet meer bij. 30 Jaar geleden was er maar weinig op de televisie en keek je niet zo vaak. Er was geen actief internet en al helemaal geen mobiele telefoon. Stoorzenders waar vandaag de dag niemand meer omheen kan. Wat wel kan is jezelf behoeden voor deze valkuilen. Gewoon een kwestie van doen. PAK JE PAUZE!


Voorkom dat je straks zult zeggen: had ik maar ....mijn pauzes gepakt