De weg naar gezonde drukte in 2020!

Stel je voor dat je minstens een jaar salaris kunt besparen en heel veel nare bijeffecten!

Blog themamaand: “VERBINDING”

Blogschrijver: Hoofdkantoor

Minder langdurig ziekteverzuim binnen uw organisatie in 3 stappen.

  • Bewustwording

  • Verbinding

  • Mind set

Bewustwording

Je bent je bewust van het feit dat overspannenheid en burn-out de grootste oorzaken zijn voor langdurig ziekteverzuim. Of niet omdat je blijft hangen in ‘we zien het gebeuren’ en daarmee zeg je, je laat het gebeuren.

Dat is bijna logisch want we zijn ons niet bewust van waar we nu staan als individu of team als het gaat over ongezonde werkdruk en stress. We weten niet goed wat het is en welke signalen er zijn voor dat iemand overspannen of burn-out dreigt te raken. Natuurlijk kunnen we MTO’s gaan organiseren, of een uitgebreide RI&E laten uitvoeren. Acties die veel tijd en geld kosten.

Het kan anders en eenvoudiger met meer meetbaar positief effect op korte en langere termijn.

Verbinding

Hoe vaak gebeurt het dat we als manager, collega, partner… elkaar proberen te veranderen en zo te worden als jezelf bent …en bovendien nog eens gefrustreerd raken dat het niet lukt. Stress voor beide partijen, degenen die je wilt veranderen en jezelf! Hoe bijzonder is het als we vragen wat er daadwerkelijk belangrijk is voor een goede (arbeids)relatie.

Echt verbinden hoe doe je dat?

Het antwoord is “respect voor de ander”. Respect betekend volgens ons dat we onderzoeken dat we allemaal gelijkwaardig zijn maar niet gelijk. Hiervoor is het belangrijk dat je je met de ander verbind en onderzoek pleegt naar; wie is de ander en wat maakt dat hij/zij de dingen doet zoals hij/zij ze doet.

Het gevolg is begrip voor elkaar en acceptatie.

Mindset

In onze cultuur zijn we uitzonderlijk goed in staat om elkaar te laten weten wat we niet willen. Dit met gevolg dat we daar op gaan focussen.

We weten inmiddels dat er een natuurwet is die ons leert dat alles wat aandacht krijgt groeit. Ga je voor de dingen die je niet wil dan krijg je ze. Ben je bereid te kijken naar wat je wel wil en hoe je daar het beste achter komt? Als dat bij je past dan zal dat groeien omdat het aandacht krijgt. Dit geld voor het individu, team en organisatie.

Wat wil je, focussen op de onzekerheid, weerstand, angst, fouten of verlangen en successen?

BEL ONS:

088 – 2010 500

Het kan anders en eenvoudiger met meer meetbaar positief effect op korte en langere termijn. Wil jij ook een consistente positieve en constructieve mindset voor individu, team en organisatie creëren?