Verbinding is de basisbehoefte voor ons al mens.

Blog themamaand verbinding

Blogschrijver Rachel Barnes

Dr. Brené Brown is een professor aan de Universiteit van Houston waar ze meer dan 12 jaar onderzoek deed naar kwetsbaarheid, moed, authenticiteit en schaamte. In haar meest recente boek, van verlangen naar verbinding is haar definitie van verbinding:‘’Verbinding is de energie die bestaat tussen mensen wanneer zij zich gezien, gehoord en gewaardeerd voelen, kunnen geven en ontvangen zonder oordeel en steun en kracht ontlenen aan de relatie’’.‘Er echt bij horen vraagt niet van ons dat we veranderen wie we zijn. Het vraagt juist van ons dat we zijn wie we zijn.’ Je gezien, gehoord en gewaardeerd voelen is een belangrijke factor voor het creëren van verbinding. Dit gebeurt pas als je voelt dat je er écht mag zijn. Daarnaast is verbinding een wisselwerking tussen mensen. Elkaar helpen en versterken zonder daar een verwachting of oordeel aan te koppelen. Voordat je in verbinding kunt staan met anderen is het heel belangrijk dat je in verbinding bent met jezelf.

Hoe kun je meer verbinding creëren?

  1. Neem de tijd om te mediteren of een yogales te volgen. Dit helpt om je geest en lichaam weer met elkaar in verbinding te brengen. Door te vertragen breng je je aandacht naar binnen en blijf je in contact met jezelf.
  2. Focus je op je ademhaling. Merk je dat je in gedachten vaak afdwaalt en ben je druk in je hoofd? Breng steeds je aandacht weer terug naar je ademhaling en tel vier tellen in en vier tellen uit. Je ademhaling brengt je weer terug in het hier en nu.
  3. Pas EFT toe om weer in verbinding te komen met jezelf. EFT staat voor Emotional Freedom Techniques, ook bekend als Tapping is gebaseerd op NLP, cognitieve gedragstherapie en acupressuur. EFT is een eenvoudige techniek waarbij je op bepaalde acupressuurpunten klopt, of ‘tapt’ om het welzijn van je lichaam en geest positief te beïnvloeden. EFT helpt je om emotionele en fysieke blokkades (zoals angst, paniek en stress) op te lossen. Door te tappen breng je snel je zenuwstelsel tot rust en kom je los van negatieve emoties en fysieke spanningen in het lichaam.

EFT:

EFT Coaches helpen mensen hun persoonlijke blokkades op het gebied van angst, trauma, fysieke klachten en negatieve mindset eenvoudig op te lossen.

Mijn naam is Rachel Als coach en trainer ben ik gespecialiseerd in Gedrag- en Drijfverenanalyses, Coaching, NLP en Emotional Freedom Therapy. Daarnaast geef ik yogalessen waarin ik je graag meeneem op een innerlijke reis.

Coach: Rachel Barnes – regio Aalsmeer