Verbindingsknopje aan of uit?

aan of uit?

Blog themamaand: verbinding

Blogschrijver Monique Harthoorn

Verbinding: letterlijk iets samenvoegen, iets aan elkaar koppelen. Ons leven, de maatschappij bestaat uit één en al verbindingen. Zonder verbindingen geen leven. Neem bijvoorbeeld water, een verbinding van waterstof en zuurstof. Verbinding maakt het leven mogelijk en vaak een stuk gemakkelijker zoals infrastructuur, telecommunicatie, maar ook sociale contacten.

Het is ondenkbaar in de huidige maatschappij dat we niet wereldwijd internetten. Door tunnels, over verbindingsdammen en bruggen van A naar B reizen. Vliegtuigen die ons in no time naar de andere kant van de wereld brengen. We via Google maps rijden van her naar der. Zonder ook maar een kaart te raadplegen. Zonder verder na te denken hoe kom ik waar en hoe. Vaak zonder zelfs bewust te zijn van waar we allemaal langskomen en zien vanuit de auto. We zijn verbonden en volgen de stem die ons vertelt waar naar toe te gaan.

Verbinding is mooi

Sociale contacten komen vaker en vaker tot stand via Facebook, Instagram, dating sites. Een whatsappje is al snel geschreven en verstuurd om de ander op de hoogte te brengen, te verbinden met de zender. Je bent met zoveel verbonden dat het kan zijn dat je een overkill aan informatie krijgt waar je niet op zit te wachten, echter wel energie van je vergt. Geen zin, wat een gezeur.. toch even antwoorden, de link lezen die je wordt toegestuurd. Nog even Netflixen, of het nieuws kijken terwijl je op de bank aan het indutten bent en ook nog aan het scrollen op internet en overstelpt wordt met aanbiedingen, advertenties waar je niet op zit te wachten. Te veel verbinding kan je prikkelbaar maken, ontdek je opeens dat je een kort lontje hebt, eigenlijk niets meer wil. Je verbinding met de buitenwereld werkt niet meer optimaal. Echte gesprekken face to face worden zeldzamer, hoe vaak spreek/bel jij nog iemand? Verbinding is ook vriendschap, liefde. Hoe is het eigenlijk met je eigen verbinding. De verbinding tussen je hart, buik en hoofd. Heb jij de rust en neem je de tijd om te luisteren naar je eigen verbinding. Staat jou knopje aan? Een wandeling langs het strand, struinen door duinen of bos kan wonderen doen om tot rust te komen. Even geen piepjes, trillingen van je mobiel, die je weer iets vertellen, van je vragen, zelfs eisen, direct antwoord willen. Een goed gesprek met iemand, zonder dat de mobiel op jullie tafel ligt. Verbinding is essentieel en mooi, zolang je ook zelf goed verbonden bent.

Soms is onze innerlijke verbinding niet meer optimaal. Je leeft vanuit je hoofd en nog weinig vanuit je gevoel. Emoties worden onderdrukt en je hebt moeite met loslaten van minder leuke gedachtes en stress. Wellicht is het dan tijd om contact op te nemen met één van onze coaches. Hoe eerder je signaleert dat de verbinding niet meer optimaal is hoe eerder de verbinding weer tot stand kan worden gebracht.

Positieve en doortastende coach die de verbinding legt met de natuur. Luisterend oor en klankbord voor kleinere en grote stress ervaringen die het leven kan brengen. Coach & Natuur helpt je om je eigen kracht te vinden en vanuit de schaduw weer in de zon te stappen.

Coach: Monique Harthoorn – regio Amsterdam