Zorgen om wildgroei coaches – part 2

Diskwalificatie van een gehele beroepsgroep is niet terecht. Een coach is intrinsiek gemotiveerd om juist mensen te helpen.

In IEDERE beroepsgroep heb je betere en mindere goden. Aangesloten coaches bij een organisatie als die van ons (De VitaliteitsGroep - BurnoutCoachen) werken volgens de richtlijnen van de NVAB wat wij ook monitoren. In drie maanden herstellen zonder recidieven doen maar weinig andere (gevestigde) partijen de bij ons aangesloten burn-out coaches na.

Een op burn-out gespecialiseerde coach zal tijdens een eerste gesprek altijd vragen hoe het met je gaat ipv waar ben je verzekerd. Ook zal je niet op een wachtlijst belanden waardoor je verder wegzakt. Een compleet hersteltraject bij een gespecialiseerde coach bevat ook veel meer dan wat er in de regel gebruikelijk is. Zo wordt er in aanvang bij een burn-out traject eerst gekeken naar rust, voeding en beweging. Immers een glas dat overstroomt kun je niet bijvullen. Interventies volgen pas in een veel later stadium. Tot slot zal het nieuw aangeleerde gedrag geborgd dienen te worden. Een op burn-out gespecialiseerde coach zal je pas dan durven lost te laten.

Het huidige systeem bij burn-out herstel is eerder een geld gedreven systeem waar van gesproken kan worden. Wie hebben er allemaal profijt bij een traag en vaag herstel? Dit huidige systeem is verre van ethisch en daar zou aandacht aan geschonken dienen te worden! Tot slot heeft een werkgever gelukkig altijd het laatste woord. 

Voor een democratischer Nederland is hard over psychiatrie in haar stelling

De uitspraak over kwakzalverij is niet een stelling die wij bij de VitaliteitsGroep delen

  • Iedere beroepsgroep kent betere en mindere goden
  • Ook onder coaches en ook onde psychiaters, psychologen, artsen, etc etc.